Pelisäännöt ja ohjeet

Urheilun Pelisäännöt Pelaajien ja joukkueenjohdon välille:
1. Harjoitusten ja pelaamisen tärkeimpinä tavoitteina on, että kehitymme jatkuvasti ja opimme pelaamaan hyvää jalkapalloa sekä yksilöinä että joukkueena.
2. Nukun riittävästi, vähintään 9 tuntia.
3. Syön terveellisesti, paljon vihanneksia ja hedelmiä.
4. Huolehdin koulunkäynnistäni hyvin ja tunnollisesti.
5. Käyttäydyn hyvin niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Tuon esiin toiveitani harrastuksen suhteen.
6. Pelaan reilusti ja kannustan pelitovereitani.
7. Yritän aina parhaani sekä harjoituksissa, että otteluissa.
8. Keskityn harjoituksiin ja peleihin sekä kuuntelen ja noudatan valmentajan ohjeita.
9. Osallistun harjoituksiin aina kun se on mahdollista. Etenkin ennen pelejä ja turnauksia, jolloin sovimme ja harjoittelemme pelipaikat ja –tavan. Harjoittelen monipuolisesti myös omalla ajallani.
10. Tulen ajoissa harjoituksiin ja peleihin, sovitussa varustuksessa.
11. Ilmoitan hyvissä ajoin etukäteen valmentajalle, mikäli en pääse osallistumaan otteluun tai turnaukseen. (Nimenhuuto: IN/OUT).
12. En arvostele tuomarin enkä valmentajan päätöksiä.
13. En kiusaa, hauku tai arvostele ketään, vaikka emme aina onnistuisikaan. En myöskään kännykällä tai tietokoneella Facebookissa, WhatsAppissa taikka muussa sosiaalisessa mediassa.
14. En kiroile, enkä käytä rumaa elekieltä.
15. Huolehdin pelivarusteistani ja muista tavaroistani itse.
16. En juo limsaa tai syö karkkia ym. epäterveellistä harjoitusten, pelien tai turnausten aikana. Nautin herkuista vasta omalla ajalla - valmentajan ja vanhempien ohjeiden mukaan.
17. Käytän kännykkää, tablettia ja muita laitteita ja pelejä peli- ja turnausmatkoilla vain silloin kuin valmentaja antaa luvan tai tarvitsen sitä välttämättömään yhteydenpitoon esim. vanhempiin. Kun laitteet on määrätty pois, keskityn otteluihin. En häiritse joukkuekavereiden keskittymistä harjoituksiin tai peleihin.
18. Pelaajia palkitaan jatkossa vastustajajoukkueiden viireillä siten, että viirin saa ottelun tsemppipelaaja.
19. Valmentaja opettelee tuntemaan pelaajien vahvuudet ja heikkoudet laaja-alaisesti niin, että heillä on parhaat mahdollisuudet kehittää ominaisuuksiaan. Esimerkiksi lahjakkaimmille ja innokkaimmille annetaan mahdollisuus harjoitella ja pelata vuotta vanhempien joukkueen mukana.

 

Urheilun Pelisäännöt Vanhempien ja joukkueenjohdon välille:

1. Korostan juniorilleni liikunnan iloa ja parhaansa yrittämistä. Kysyn hänen toiveistaan harrastuksen suhteen.
2. Valmentaja päättää montako turnausta pelataan vuodessa ja missä. Valmentaja nimeää pelaajat ottelutapahtumiin.
3. Valmentaja päättää kuka pelaa ja kuinka paljon sekä miten vaihdot suoritetaan. Peliaikoja pyritään tasoittamaan kauden eri jaksojen aikana, ei välttämättä yksittäisen pelin osalta.
4. Ottelutapahtumissa keskityn kannustamiseen, ohjeiden antaminen kuuluu valmentajille.
5. Vanhemmat kannustavat katsomossa, eivät vaihtopenkillä. Vaihtopenkillä voi olla valmentajan pyynnöstä joukkueen huoltaja, joka hoitaa vaihtopenkkiä valmentajan ohjeiden mukaisesti.
6. Suhtaudun positiivisesti ja kannustavasti omaan joukkueeseen ja vastustajiin, enkä arvostele tuomareiden tekemiä ratkaisuja.
7. Mikäli tunnen tarvetta keskustella valmentajien ratkaisuista, teen sen kahden kesken, enkä koskaan pelaajien kuullen.
8. Sitoudun savuttomuuteen ja päihteettömyyteen joukkueen tapahtumien, erityisesti kyyditysten yhteydessä.
9. Tunnen lasten sopimat pelisäännöt ja tuen niiden toteutumista osaltani.
10. Huolehdin, että pelaaja on peleissä tai harjoituksissa paikalla hyvissä ajoin sovittuun aikaan ennen pelin tai harjoituksen alkua, oikeissa varusteissa. MIKÄLI TULEE MYÖHÄSSÄ, ILMOITUS NIMENHUUTOON VÄHINTÄÄN TUNTIA ENNEN, SEN JÄLKEEN TEKSTIVIESTILLÄ VALMENTAJALLE. VARMISTAN, ETTÄ PELAAJA ON LAITTANUT NIMENHUUTOON JOKO IN TAI OUT.
11. Osallistun joukkueen toimintaa tukeviin tapahtumiin ja tehtäviin mahdollisuuksieni mukaan.
12. Harjoittelun kustannukset ovat samat kaikille ja pyritään minimoimaan, peli- ja turnausmatkoista maksetaan osallistumisen mukaan.
13. Seuraan joukkueen www-sivuja, kalenteria/Nimenhuutoa ja sähköposti-viestintää sekä maksan maksut ajallaan. Huolehdin myös lapseni poissaoloista ilmoittamisen ohjeiden mukaisesti.
14. En käytä tai hyväksy kirosanoja tai sitä vastaavaa elekieltä. Joukkueessa puutumme kaikki vanhemmat kenen tahansa ikävään käyttäytymiseen tai näiden Pelisääntöjen vastaiseen toimintaan.