Aukusti Korhosesta Yllätyksen uusi junioripäällikkö

1.9.2022

Ylämyllyn Yllätyksen joukkueiden valmennus uudistuu ja samalla vahvistuu syksyn aikana rekrytointien voimalla. Ensimmäiseksi pääsemme esittelemään uuden junioripäällikkömme. Aukusti Korhonen aloittaa junioripäällikkönämme virallisesti marraskuun alussa, mutta ottaa haltuun työkenttäänsä jo lokakuun aikana.

Korhonen on kotoisin Kuopiosta – KuPS:ssa hän pelasi 18-vuotiaaksi asti. Vasen toppari aloitti pelaajauransa aikana valmentamisen Pallokissoissa. Savossa hän ehti valmentaa kaikenikäisiä pienistä koulukkaista nuorten joukkueisiin ja aikuiskuntoilijoihin. Nuori mies aloitti kolme vuotta sitten Joensuussa opettajaopinnot ja on sittemmin valmentanut FC Hertassa useissa joukkueissa keskittyen eniten 2008 syntyneiden Liiga Pohjoisen joukkueeseen.
– Valmentaminen on se, mistä eniten tykkään ja myös koulut ovat tuttuja paikkoja. On kuitenkin mahtavaa päästä tekemään Yllätyksessä myös uusia juttuja, kuten tutoroimaan nuorempia valmentajia. Opin varmasti keskusteluista itsekin paljon, UEFA B -koulutukseen hakeutuva Korhonen linjaa.

Yllätyksen valmennuspäällikkö Markus Ihalainen korostaa, että Aukustin opetustyyli on juuri sellainen, jota seurassa arvostamme.
– Hän opettaa paljon pelien kautta. Tarkoitus on saada pelaajat ajattelemaan kentällä pelkän suorittamisen sijaan, Ihalainen iloitsee.
Korhonen kertoo olevansa innokas pelin opiskelija.
– Minulla on selkeä visio, mitä haluan kentällä näkyvän ja mitä sen eteen on syytä tehdä. Hyvä harjoittelukulttuuri lähtee valmentajasta. Hän näyttää esimerkkiä niin, että intohimo ja rakkaus lajiin tarttuu pelaajiin, yhteistyökykyisenä ja positiivisena ihmisenä tunnettu Korhonen kuvailee innostuneena.

Vapaa-ajalla rokkari Korhosen voi tavata kitaraa soittamassa ja laulamassa – tai ihan vaan nauttimassa futiksesta katsomossa.
– Olen vaikuttunut Yllätyksen yhteisöllisyydestä. Kun olen käynyt katsomassa Yllätyksen vanhimpien junioreiden kotiotteluita, katsomossa istuu nuorempia junioreita keskustelemassa pelitapahtumista, Korhonen iloitsee.

Korhonen saa valmennettavakseen seuran C-ikäisten, vuosina 2009 ja 2010 syntyneiden poikien joukkueen. Lisäksi junioripäällikkö lähtee kehittämään yhden pienempien joukkueen toimintaa.
Junioripäällikön työtehtävä on perustettu Yllätykseen opetus- ja kulttuuriministeriön seuratuella keväällä 2021. Kun kahden vuoden tuki päättyy keväällä 2023, ei junioripäällikön työt seurasta häviä mihinkään. Työkenttään kuuluu tärkeänä osana jalkapallon ja liikunnan ilosanoman levittäminen kouluihin ja päiväkoteihin. Yllätys tarjoaa näitä liikuntatuokioita 1800 lapselle vuosittain.

Seuran kokoaikaisen valmennuspäällikön Markus “Kema” Ihalaisen lisäksi Yllätyksessä jatkaa seuravalmentaja Risto Karjalainen. Hänen työhönsä kuuluu kolmen joukkueen valmentaminen ja muiden valmentajien tutoroimista ja tukemista. Lisäksi liikunnanopettajana työuraansa tehnyt Karjalainen tapaa liperiläislapsia harrastamisen Suomen mallin kerhoissa.
Kesälomien lopulla valmennusrinkimme jätti lähes vuosikymmenen ajan ylyläisiä valmentanut kevään ylioppilas Minttu Kurki. Syystalvella sanomme heipat Palloliiton vuoden lasten valmentajaksi valitulle junioripäällikkö Ville Homaselle. Yllätyksen koulimat huiput valmentajat tapaa Savon (KuPS) ja Pohjois-Karjalan kaupunkiseurojen (Jippo juniorit) verkkareissa.
Yllätyksessä työskentelee valmennuspäällikön, junioripäällikön ja seuravalmentajan lisäksi puolenkymmentä yksittäisen joukkueen valmentajaa ja kymmenittäin vapaaehtoisia apuvalmentajia sekä kesäkaudella vajaat kymmenen kesätyöntekijää. Syksyn aikana palkkaamme vielä lisää valmennusvoimaa.
– Vuoden 2021 aikana seuramme maksoi palkkaa 30 eri henkilölle. Lisäksi säännöllistä vapaaehtoistyötä seuramme eteen teki noin sata ihmistä. On tärkeä ymmärtää, että jalkapallo voi olla työ ja harrastus monella tapaa, Ylämyllyn Yllätyksen puheenjohtaja Jutta Kurki kiittää arvokkaasta työstä.

Lisätietoja valmennusasioista
Markus Ihalainen, 050 543 7003