Helatorstaina Suomen Cup Yllätys (III) – ONS (Liiga) klo 12

17.5.2023

Helatorstaina 18.5. klo 12 Paloaukean kentällä todellakin tapahtuu, kun Yllätyksen nuori naisten joukkue ja Kansallisen Liigan joukkue ONS ottavat toisistaan mittaa Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelussa.

Suomen Cup on kilpailuna avoin jokaiselle suomalaiselle Palloliiton sarjoissa pelaavalle joukkueelle. Cupissa formaatti menee niin, että jos voittamalla pääset seuraavalle kierrokselle.

Kierroksilla 1 ja 2 mukana olivat Naisten Kolmosessa, sekä alempana pelaavat joukkueet. Yllätykselle arvottiin Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella vastaan samassa Kolmosen lohkossa pelaava Lapinlahden Pallo, jonka Yly voitti maalein 2–1. Toisella kierroksella vastaan asteli Lappeenrannan ylpeys PEPO, joka kaatui maalein 2–0 Sofia Parkkisen ja Veera Timoskaisen vastatessa Ylyn maaleista. Näiden voittojen ansiosta Yllätys raivasi tiensä 3. kierrokselle, jolloin myös Liigan, Ykkösen, sekä Kakkosen joukkueet tulevat kilpailuun mukaan. Nyt arpa siis toi vastaan todellisen jättiläisen, eli Oulun liigassa pelaavan ONS:n.

Oulu Nice Soccer (virallisesti Oulun naisfutis ry) perustettiin vuonna 2006 ja liigakausia seuralla on tämä vuosi mukaanlukien seitsemän. Seura on alimmillaan pelannut Ykkösessä, joten seura on ollut koko historiansa ajan mukana suomalaisessa huippufutiksessa. 

Yllätyksen joukkue koostuu pitkälti B-ikäisistä pelaajista, jotka ovat tällä hetkellä omassa T18 Ykkösen lohkossaan toisena. Myös naisten Kolmosessa meno on ollut vakuuttavaa, sillä kahdesta ottelusta on otettu kaksi selkeää voittoa. ONS antaa kuitenkin aivan uudenlaisen haasteen joukkueelle ja oululaiset ovatkin todella suuri ennakkosuosikki otteluun. Suomen Cup on onneksi siitä hieno turnaus, että kaikki on kiinni yhdestä ottelusta, joten jokaisessa ottelussa on mahdollisuudet jatkoon menolle. Kaikki paikalle saapuvat tietenkin uskomme jättiläisen kaatoon ja toivottavasti kotiyleisö antaa parastaan ja on se kuuluisa 12. pelaaja.

B-tyttöjen joukkue kohtaa helatorstain toisessa kotiottelussaan eli T18 Ykkösen ottelussa RoPS:n Rovaniemeltä. Tämä ottelu alkaa klo 16.

Tervetuloa katsomaan kannustamaan – tapahtumapäivään on vapaa pääsy.

Saavuthan paikalle ajoissa ja viet autosi mahdollisuuksien mukaan suoraan Jyrin hallin suunnalle parkkiin. Kentällä on kioski ja oheisohjelmaa.