Yllätys panostaa laatuun ja kasvuun - junioripäällikkönä aloittaa Ville ja seuravalmentajana Risto

2.9.2021

Ylämyllyn Yllätys etsi kesällä seuralla junioripäällikköä, jonka palkkaamiseksi seura on saanut tukea ministeriöltä. Yllätys päätyi valitsemaan osa-aikaiseen tehtävään Ville Homasen. Lisäksi seura päätti palkata samalla osa-aikaiseksi seuravalmentajaksi Risto Karjalaisen.

Molemmat ovat valmentaneet Yllätyksen joukkueita jo tovin, ja ehkäpä juuri sen vuoksi heillä on motivaatiota kasvattaa ja kehittää seuraamme.
– Saimme hakemuksia junioripäällikön tehtävään ulkomaita myöten, mutta muilla hakijoilla ei ollut näiden miesten kaltaista intohimoa sinivalkoista seuraamme ja liperiläistä jalkapalloa kohtaan, seuran puheenjohtaja Jutta Kurki kuvailee.
Kahden työntekijän palkkaaminen vahvistaa seuran valmennusta huomattavasti.
– Olen erittäin tyytyväinen, että saimme molemmat töihin. Ville ja Risto ovat todellisia futiskavereita, joilla on paljon annettavaa pelaajille. Samalla saamme vahvistusta muiden valmentajien tutoroimiseen, Yllätyksen valmennuspäällikkö Markus Ihalainen iloitsee.

Tuore junioripäällikkö on jo aloittanut työnsä tärkeimmän tehtävän: kouluissa ja päiväkodeissa vierailemisen. Ville kiertää liperiläisissä opinahjoissa ja varhaiskasvatuksessa tuomassa jalkapallon ilosanomaa entistä useamman tytön ja pojan saavutettavaksi.
– On ollut huippua nähdä liikkumisen ilo jokaisen oppilaan kasvoilla kouluvierailuilla. Tutustumiskäynneillä on tullut hiki niin lapsille kuin itsellekin ja kaikilla on ollut mukavaa, jo muutamia kouluvierailuja keväällä tehnyt Ville kuvailee.
Villeä näkee myös lähes aina iltaisin kentällä, sillä osa-aikaisen junioripäällikön työn ja luokanopettajaopintojen lisäksi hän jatkaa joukkuevalmentajana. Ville on vastuuvalmentajana jo ennestään 2009 ja 2010 syntyneiden poikien joukkueissa sekä jatkossa myös 2013 syntyneiden poikien joukkueessa. Kentällä hänet voi tavata myös muiden valmentajien apuna ja tukena.
Nuorella miehellä saattaa vielä itselläänkin olla pelaajavuosia edessä, vaikkakin korkeimmillaan Kakkosta pelannut Ville ei ole viime kuukausina ollut minkään joukkueen kokoonpanossa. Tähän muutos tuli juurikin tänään torstaina Villen debytoidessa Yllätyksen pelipaita päällä Viitosen ottelussa.

Riston moninaiseen työkenttään kuuluu niin joukkueiden valmennusta kuin kouluissa pidettävien harrastamisen Suomen mallin kerhojen ohjaamista. Yllätyksen liikuntakerhoja on tarjolla kaikkien liperiläistaajamien kouluissa tulevan lukuvuoden ajan ministeriön rahoituksen myötä.
– Odotan toimimista innokkaiden urheilijan alkujen kanssa niinkin hienon lajin kuin jalkapallon parissa. Haluan nähdä niitä iloisia ilmeitä, kun yksilö kehittyy ja joukkuepeli sujuu kuin rasvattu. Lisäksi toivon, että onnistun saamaan uusia harrastajia lajin pariin, Risto kuvailee tuntojaan.
Risto on työskennellyt vuosikymmeniä liikunnanopettajana ja hankkinut valmentajan ammattitutkinnon, joten hänellä on paljon annettavaa myös muille seuran toimijoille.
Risto on valmentanut ennestään 2005–2006 syntyneiden poikien joukkuetta, ja jatkossa hän vastaa 2011 ja 2014 syntyneiden poikien joukkueista.

Lisätietoja:
Jutta Kurki, pj.
jutta.kurki@@gmail.com
050 491 4604

Yllätyksen puheenjohtaja Jutta ja varapuheenjohtaja Jani yhteiskuvissa Riston ja Villen kanssa.