Naisten kuntojalkapallo

Yllätyksen kuntonaisia huhtikuussa 2023. Kuva: Kuvaverkko.

* Harjoittelemme talvella saleissa ja kesällä Paloaukean tekonurmella.

* Voit tulla ilmaiseksi kokeilemaan lajia huikkaamalla asiasta joukkueenjohtajille Annelle p. 050 369 6869 tai Päiville p. 040 537 8009.

* Käytämme tiedotuskanavina myClubia sekä WhatsApp-ryhmää, joihin saat liittymisohjeet joukkueenjohtajilta. 

* Talvikaudella harjoittelemme 1-2 kertaa viikossa Ylämyllyn ja Liperin saleissa.

* Harrastaminen maksaa 60 €/vuosi. Lisäksi maksamme vuosittain Yllätyksen jäsenmaksun 20 € tai perhejäsenmaksun 35 €.

Kesän 2023 harjoitusajat Paloaukean tekonurmella

perjantaisin 20-21.30

sunnuntaisin klo 18.30-20.00

Lämpimästi tervetuloa mukaan!HISTORIAN HAVINAA JA MUISTOJA MENNEILTÄ VUOSILTA


Harjoituspeli Lehmossa LehPan sekajoukkutta vastaan osoittautui tiukaksi väännöksi eikä osumiltakaan vältytty

Ylämyllyn naiset matkasivat ystävyysotteluun Lehmoon 4.11. LehPalaisten kutsumana. Saatiin aikaan hyvät 8vs8 pelit, ja matkassa oli jopa kaksi kentällistä. Vaihtopelaajia totisesti tarvittiinkin! Taso oli erittäin kova. LehPan joukkue muodostui jalkapallokoulun miehistä ja naisista. Selvästi oli harjoiteltu tiiviisti kesän aikana, sillä peli oli hyvin tasainen ja fyysinen. Näin nopeaan tahtiin ei oltukaan totuttu, mutta naispuolustus oli totisesti tiukkaa tekoa. Myös kunnon fyysistä kontaktia nähtiin kentällä sekä muutama ärräpää.


Väännön voitti niukasti LehPa maalein 3-1. Peli oli huikeaa katsottavaa, jopa eräs katsoja totesi pelin näyttävän hyvältä, ihan oikealta pallolta ;) Liian vakavasti ei peliä otettu, mutta riittävä tekemisen meininki ja voitonjano on aina matkassa mukana. Selvästi otteluihin osallistuminen nostattaa sopivasti itseluottamusta ja kehittää pelin juonta, joten jatkossakin naiset ottaa ottelukutsuja vastaan!


Kiitos Ylyn huippufutaajat ja vastustajamme Lehmosta!


Marika Kaksonen

Väsynyt mutta onnellinen joukkue

Futista hameen helmat korvissa - myönteisellä tyttöenergialla eteenpäin!

Yllätyksen naisten kuntofutisporukka järjesti Tyttöenergiaa-aiheen innoittamana hamefutistapahtuman. Paikalle haastettiin kaikki lähialueiden naisfutaajat. Vierailijoita saimmekin Lehmosta ja Kontiolahdelta asti.

Tyttöenergian nosti esille Aino Tormulainen Itä-Suomen yliopistolta väitöstutkimuksessaan, jossa hän tutki 1990-luvun populaarikulttuuri-ilmiötä, mikä kasvatti tyttöenergiasukupolven. Hamefutispelit avattiin Ainon saatesanoin: tutkimusaineistojen valossa tyttöenergia määrittyi viiden piirteen kautta: tyttö- tai naistoimijuuden, yhteisöllisyyden, feminiinisyyden ja rohkean asenteen sekä läpileikkaavan sukupuolten tasa-arvon ajatuksen kautta. Yllätysten naisfutisjengissä ja hamefutistapahtumassa on nähtävillä kaikki nämä elementit. Rohkealla asenteella ja myönteisellä tyttöenergialla eteenpäin!

Lämmittelyjen ja "mummojumpaksi" ristityn venyttelytuokion jälkeen jaettiin porukka kahtia ja saatiin aikaiseksi 10 vs 10 pelit. Yhteensä puolentoista tunnin ajan hiki virtasi ja helmat heiluivat kyydissä. Ennen tapahtuman alkua jutusteltiin, miten kukin nainen koki hameen pukemisen tapahtumaa varten. Jotkut kertoivat metsästäneensä Kontista hameen tapahtumaa varten, koska ei omistanut kuin häämekon. Osa koki kiusallisen "kassi-Alma"-fiiliksen, kun hame ei vaan ole ehkä se oma juttu. Pelatessa helmat eivät ketään tainneet häiritä; ehkä päinvastoin. Monella hameen pitäminen kevensi askelta ja teki olon naisellisemmaksi ja voimakkaammaksi. Siinä koko tyttöenergiassa lieneekin kyse, olipa hame päällä tai ei, sinulla on lupa olla yhtä aikaa sekä voimakas, rohkea että naisellinen.

 

Marika Kaksonen

Naiset tauolla parrasvalojen loisteessa

NEL 2018

Tänäkin vuonna Naati Elä Laakase -kuntofutisturnaukseen matkattiin kahden joukkueen voimin. Keli oli vähän savolainen, ei oikein tiennyt että sataako vai paistaako. Joukkue Karvapallot (Tanhupallo esikuvanaan) sijoittui 7. ja pokkasi halutun parhaan asun/reiluimman joukkueen palkinnon sekä tiimi Kim Kardashianit sheikkasivat itsensä hienosti sijalle 5 saaden myös janoisimman joukkueen arvonimen. Edes pieni kesäsade ei haitannut, meikit saatiin korjattua eikä kuohuva lämmennyt liikaa. Kaikkiaan turnaus oli hieno elämys, kun juhlistettiin NELin 10-vuotista taivalta Väinölänniemen hulppeissa puitteissa. Kaikilla oli ennen kaikkea hyvä ja reilu meininki. Janoisimmat jatkoivat viinijuhlille, minne NEL-passilla sai alennuksenkin. Päässä pyörii vaan nyt ajatus, että mitähän asua ensi vuonna keksisi... ;) ensi vuonna haastetaan mukaan aivan kaikki kuntofutisnaiset! Katsotaan montako joukkuetta saadaan kokoon :)

 

Marika

Yhteiskuva
Kardashianit vauhdissa
Tanhupalloposeeraus
Onks meikit hyvin?
Kiitos peleistä!

Ulkoharkat alkoivat!

Naiset ovat siirtyneet ulos pelaamaan. Vuorot on tiistai- ja sunnuntai-iltaisin Paloaukean tekonurmella (su klo 20 alkaen ja ti 20.30 alkaen). Mukaan mahtuu uusiakin, tervetuloa kokeilemaan! :)

 

t. Marika p.0443033522/Marika.kaksonen@gmail.com

Naisten sisäharkat hyvässä nosteessa - porukkaa enemmän kuin koskaan 

 

Naiset ovat pelanneet ahkerasti futsalia keskiviikkoisin monarilla ja sunnuntaisin Liperin salissa. Harkkoja ei olla juurikaan peruttu ja nyt ollaankin positiivisen ongelman äärellä: porukkaa on isommankin joukkuepelin verran ollut monena kertana. Vaihtonaiset toki tulevat tarpeen lajin nopeatempoisuuden vuoksi. Onneksi joitain vuoroja ollaan saatu myös Jyriin, kun junnuilla on turnauksia. Toiveissa onkin, että uusi rakennettava halli Ylämyllylle antaa kaikille lisää saliaikaa. Tällä porukalla on hyvä lähteä kohti kesää ja ulkokenttiä ja toki mukaan mahtuu vieläkin lisää pelaajia! Lisätietoja harjoitusajoista nimenhuudosta tai joukkueenjohtajalta (Marika p. 0443033522).

 

Lämmintä futistalven jatkoa,

Marika

 

Vähän on pieni sali mutta mahduttiin ;)

Kuplivat pikkujoulut!

Naisten kuntofutaajat viettivät 8.12. pieniä jouluja Bubble soccerin merkeissä. Kuntokeitaalla saatiin opastusta säännöistä (niitä ei tosin montaa ollut) ja aloitettiin hikinen tunti. Oli kivaa, erittäin hikistä ja muutama mahtava mällikin nähtiin pelin tiimellyksessä. Onneksi kukaan ei vahingoittunut pahasti, mustelmilla selvittiin syömään ja jatkamaan iltaa Amarilloon. Ensi vuonna uusiksi uuden lajikokeilun merkeissä! Tällä uhkarohkealla porukalla voi mennä minne vaan :) naiset toivottaa kaikille lämmintä joulua!

 

Marika

 

Naiset asettelemassa itseään kupliin juomatauon jälkeen

Talviharjoitteluun siirtyminen!

Naiset ovat siirtyneet nyt sisälle harjoittelemaan. Meillä on vuorot monitoimitalolla (Viljatie 1 Ylämylly) keskiviikkoisin klo 18:45 ja Liperin koulukeskuksen isossa salissa (Koulutie 2 Liperi) sunnuntaisin klo 16. Monarilla harjoittelu pitää sisällään ehkäpä muutakin kuin pelailua salin pienen koon vuoksi, jos enemmän porukkaa. Treenit näet Nimenhuudosta. Ota yhteys marika.kaksonen@gmail.com, jos haluat Nimenhuutoon.

 

Tervetuloa mukaan pelaamaan! :)

PS pikkujouluja viettelemme 8.12. Tästä lisää Nimenhuudossa.

t. Marika

Naati elä laakase!

Naisten kuntofutaajat lähtivät aurinkoisena, jopa suomalaisittain kuumana päivänä Kuopioon kahden tiimin voimin pelaamaan ensimmäistä NEL-turnaustaan lauantaina 1.7.2017. Toinen joukkue nimettiin Ylämyllyn Liukkaiksi Yllättäjiksi (onhan meno kentällä aika usein aika liukasta ;) ja toinen Ylämyllyn Kipakoiksi Koppeloiksi joukkueen oman maskottieläimen, koppelon, mukaan. 

NEL on Kuopion Pallokissojen järjestämä futisturnaus naispalloilijoille (http://www.pallokissat.fi/turnaukset-ja-tapahtumat/nel/) , ja turnausta pelataan kahden sarjan voimin. Ideana NEL:ssä on pukeutua hassusti ja pelata leikkimielisesti mutta täysillä tietysti. Säännöt oli savolaisten keksimiä, joten vähän vaikeaselkoisia ja alati muuttuvia. Pienkenttäpeliä pelattiin kolmella kenttäpelaajalla ja maalivahdilla, ja pisteitä sai voitosta ja tasureista. Liukkaat saivat pukeutumiseen inspiraatiota Uuno Turhapurosta ja hänen pistämättömästä tyylitajustaan. Koppelot tietysti olivat kanamaisen koppeloita sulkineen.

Turnaus ei ollut meille varsinaisesti mikään menestys, koska joukkueet jäivät jumbosijoille, mutta debyytiksi kelpo suoritus, Uunot nimittäin pokkasivat parhaan pukeutumisen osalta palkinnon! Palkinto oli huikea, kuohuvaa ja Ponssen tuotteita :D. Uunot herättivät paljon huomiota ja hilpeyttä sekä pelikentällä että sen ulkopuolellakin. Koppeloiden sulkia taas keräiltiin tekonurmen pinnasta vähän väliä. Ennen kaikkea turnaus oli loistava kokemus meille kaikille ja vannottiin, että ensi vuonna uudestaan! 

 

Marika Kaksonen, tiedotusvastaava

Kuvassa molemmat Ylyn joukkueet: Koppelot ja Liukkaat

Kaveritreenit 28.5.2017

 

Ylyn naiset kutsuivat kaikki kynnelle kykenevät naisimmeiset kokeilemaan ilmaiseksi tätä lajien kuningasta sunnuntaina 28.5.2017. Sade sotki vähän suunnitelmia vaan ei perunut koko harjoitusta kuitenkaan. Pääsimme parin uuden tulokkaan kanssa kokeilemaan joukkuetreenejä. Leena Utriainen, naisjoukkueen valmentaja, oli vetämässä harjoitukset, jotka aloitettiin tavalliseen tapaan lämmittelyllä ja jatkettiin tekniikan, etenkin syöttötekniikan, harjoittelun parissa. Kertaus on opintojen äiti ja hyvää tekee konkareillekin. Lopuksi pelattiin hyvä tovi, kun sadekin laantui ja saatiin 7 vastaan 7 pienkenttäpeli aikaiseksi. Maaliverkot lauloivat ja nauru herskyi, kuten aina naisten harjoituksissa! Hiki tuli viileässä säässäkin.

 

Uudet kokeilijat toivotettiin tervetulleiksi jatkossakin harjoituksiin, joita pidetään siis perjantaisin ja sunnuntaisin Paloaukean tekonurmella klo 19.30-21.00. Sunnuntaisin on yleensä valmentajavetoiset treenit ja perjantaisin vain pelataan tunti-puolitoista tuntia porukan halukkuuden ja koon mukaan. Harjoituksiin ilmoittaudutaan nimenhuudossa Yly naisten kuntojalkapallo, joukkueenjohtaja Anne Hokkanen (anne.hokkanen@siunsote.fi,  p. 050 369 6869) voi sinne jäseniä lisätä, kun hänelle ilmoittaa omat tiedot ja sähköpostiosoitteen. Myös ilmoittamatta saa aina tulla kokeilemaan! 

 

Jalkapallo on helppo aloittaa, matalalla kynnyksellä mukaan eikä maksa paljoa (toimintamaksu 30€ vuodessa + Ylyn jäsenmaksu, perhekohtainen). Läheskään kaikilla ei ole aiempaa futistaustaa, mutta laji koukuttaa ;) lenkkarit käy alkuun, mutta tekonurmikentän nappulakengät lienee parhaat popot. Säästä riippuen tarkenee trikoissa, verkkareissa tai shortseissa. Mukaan kannattaa pakata vesipullo, kuuma nimittäin tulee taatusti!

 

Tervetuloa iloiseen porukkaamme hyvät naiset :)

 

Marika Kaksonen, tiedotusvastaava

Leena neuvoo sisäsyrjäsyötön kanssa ja otetaan alkulämmöt.

Harjoituspeli Lehmossa LehPan sekajoukkutta vastaan osoittautui tiukaksi väännöksi eikä osumiltakaan vältytty

 

Ylämyllyn naiset matkasivat ystävyysotteluun Lehmoon 4.11. LehPalaisten kutsumana. Saatiin aikaan hyvät 8vs8 pelit, ja matkassa oli jopa kaksi kentällistä. Vaihtopelaajia totisesti tarvittiinkin! Taso oli erittäin kova. LehPan joukkue muodostui jalkapallokoulun miehistä ja naisista. Selvästi oli harjoiteltu tiiviisti kesän aikana, sillä peli oli hyvin tasainen ja fyysinen. Näin nopeaan tahtiin ei oltukaan totuttu, mutta naispuolustus oli totisesti tiukkaa tekoa. Myös kunnon fyysistä kontaktia nähtiin kentällä sekä muutama ärräpää.

 

Väännön voitti niukasti LehPa maalein 3-1. Peli oli huikeaa katsottavaa, jopa eräs katsoja totesi pelin näyttävän hyvältä, ihan oikealta pallolta ;) Liian vakavasti ei peliä otettu, mutta riittävä tekemisen meininki ja voitonjano on aina matkassa mukana. Selvästi otteluihin osallistuminen nostattaa sopivasti itseluottamusta ja kehittää pelin juonta, joten jatkossakin naiset ottaa ottelukutsuja vastaan!

 

Kiitos Ylyn huippufutaajat ja vastustajamme Lehmosta!

 

Marika Kaksonen

Väsynyt mutta onnellinen joukkue

Naisten kuntojalkapallon talviharjoittelu

 

Naisten kuntojalkapallo on siirtynyt saliharjoitteluun. Vuoroja on ollut kerran viikossa, hieman vaihtelevalla aikataululla. Koska talvivuoroja on vähemmän kuin kesävuoroja, niin pyrimme miettimään muitakin treenitapoja talven ajaksi. Esimerkiksi Personal Trainer Martti Lehti piti naisille paritreenit, jossa jokainen sai vinkkiä harjoitteluun. Etunojapunnerruksen ja kyykkyjen tekniikat on hyvä olla kunnossa sekä tehokkaat vatsalihasharjoitteetkaan eivät ole pahitteeksi, niin joukkuetreeneissä tehtynä kuin omatoimisessakin kuntoilussa. Martti on fysioterapeutti AMK ja suorittanut Trainer4Youn Personal Trainer- koulutuksen. Erikoisosaamisalueina on kuntosaliharjoittelu, elämäntaparemontit, voimaharjoittelu sekä kuntouttava harjoittelu. Valmennusfilosofia kiteytyy ” Pain is just weakness leaving the body!”.  Naisten kuntofutisjoukkue kiittää lämpimästi Marttia yhteistyöstä.

 

Koska tavivuorojen ajankohta hieman vaihtelee, niin jos haluat tulla talvikaudella mukaan kuntofutikseen, niin ota yhteys Anne Hokkaseen: P. 050 369 6869 / anne.hokkanen@siunsote.fi

 

Mikäli kiinnostuit Personal Trainerin ohjaamasta yksilö-, pari- tai vaikkapa joukkueharjoittelusta, niin ota yhteyttä Martti Lehteen pt.marttilehti@gmail.com      P. 050 5257143

 

Martti Lehti neuvomassa askelkyykyn tekniikkaa Vilmalle.