Me olemme Yllätys

Ylämyllyn Yllätys on perustettu vuonna 1945. Vuosien varrella monialaisesta urheiluseurasta on rakentunut jalkapallon ja futsalin erikoisseura.

Tänä päivänä Ylämyllyn Yllätyksessä on yli 440 lisensoitua jalkapallon pelaajaa. Miesten joukkueen lisäksi löytyy juniorijoukkueita sekä tytöille että pojille. Lisäksi seuramme liikuttaa kuntoilevia naisia, miehiä ja perheitä.

Yllätyksen toimintamalli perustuu vapaaehtoistoimintaan, jota palkattu valmennuspäällikkömme, junioripäällikkömme, seuravalmentajamme sekä muutamat palkalliset valmentajamme tukevst. 

Ylämyllyn Yllätys ry:n toiminnan tarkoituksena on edistää jalkapallon ja futsalin toimintaedellytyksiä Liperin kunnan alueella ja tarjota sellaista toimintaa, että mahdollisimman monella henkilöllä olisi mahdollisuus harrastaa ko. lajeja omien tavoitteidensa ja tarpeidensa mukaisesti ympärivuotisena harrastuksena tai kilpailutoimintana. Junioritoiminnassa Yllätys on ns. kasvattajaseura, joka pyrkii luomaan kaikille tasapuolisesti edellytykset kehittyä valitsemassaan lajissa taitojensa edellyttämälle tasolle.


Yllätyksen arvoja ovat:


Iloisuus, joka toteutuu muun muassa joukkueiden ja ryhmien ilmapiirissä, riittävän leikin omaisessa totettaumisessa, myönteisen palautteen merkityksen ymmärtämisessä sekä pelaajien ja joukkueiden onnistumisten kokemuksissa.
Luotettavuus, joka toteutuu siten, että pidämme kiinni sovituista asioista.
Luotettavuus jalkapalloperheessä kuvastavat myös reilu pelaaminen, rehellisyys, avoimuus ja ”kaveria ei jätetä” – asenne.
Menestys, jota kuvaa joukkueen ja yksilön pyrkiminen omaan parhaaseen ja vielä parempaan suoritukseen, tärkeätä on itsensä voittaminen niin joukkueena, pelaajana kuin yksilönäkin; isompana myös kilpailullisen onnistumisen merkitys kasvaa.
Yhteisöllisyys merkitsee yhdessä tekemistä ja kehittymistä, yhteistyötä arjessa ja vastuun jakamista yhteisessä harrastukessa. Parhaimmillaan näkyy ”Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta” – asenteena.
Yllätyksen työn arvo  yhteiskunnalle on merkittävä!

Me ymmärrämme jalkapallon arvon yhteiskunnalle ja haluamme tehdä sen myös näkyväksi. Yrittäjä, haluatko tehdä kanssamme yhteistyötä? Ota yhteytta johtokuntamme jäsen Teemu Kettuseen (040 7456 088) tai puheenjohtaja Jutta Kurkeen (050 491 4604).

Vuonna 2020 päivitetty Social Return On Investment (SROI) -mallinnus kertoo Suomessa jalkapalloon sijoitetun pääoman ns. sosiaalisen tuoton olevan 1,2 miljardia euroa vuodessa.

Reilu neljäsosa tuosta summasta on säästöä terveydenhuoltokuluissa, kun jalkapalloilija omaksuu terveyttä edistävät elämäntavat jo nuorena. Reilu kolmannes säästöstä syntyy sosiaalikuluista ja toinen reilu kolmannes on jalkapallon suoria taloudellisia vaikutuksista esimerkiksi ostopalvelujen ja työllistämisen kautta.