Vapaaehtoisen rikostaustaote

Palloliiton ohjeistuksen mukaan jalkapalloseuroissa on vapaaehtoisten rikostaustaote selvitettävä lasten ja nuorten kanssa läheisesti toimivilta. Mikäli otteessa näkyy rikostuomio, Palloliitto suosittelee, että henkilö ei voi toimia seurassa.

Rikosrekisteriote edellytetään Yllätyksessä lasten kanssa läheisesti toimivilta valmentajilta, apuvalmentajilta sekä muilta erityisesti pelireissulla mukana olevilta huoltajilta, jotka aloittavat seurassa 1.1.2021 jälkeen. Seuran vastuuhenkilö eli henkilö, joka kirjaa ylös ja raportoi pyydettäessä johtokunnalle, ketkä ovat otteen esittäneet, on valmennuspäällikkö. Otteen sisältöä ei kopioida millään lailla, eikä otetta talleteta seuralle.

Oikeusrekisterikeskuksen ohjeistuksen mukaan seura hankkii vapaaehtoiselta suostumuksen otteen tilaamiseen valmennuspäällikölle. Valmennuspäällikkö toimittaa postissa saamansa ja katsomansa otteen sen omistajalle pikimmiten.

Lisäksi seurassa on virallisesti hyväksyttävä toimintaohjeet alaikäisten henkilökohtaista koskemattomuutta turvaaviksi toimiksi. Yleiset ohjeet, jotka Yllätyksessä on hyväksytty löytyvät osoitteesta:

Toimintaohjeet

Lisätietoja asiasta