Kauden päättäjäisissä juhlittiin

24.10.2022

Ylämyllyn Yllätys juhli syysloman alla jalkapallokauden päättäjäisiä ja muisti samalla vielä viime talven futsal-kauden mitalisteja.

Vuoden kirkkaimmat ilot olivat 15-vuotiaiden tyttöjen SM-kultamitali futsalissa, samaisten C/B-tyttöjoukkueen nousu valtakunnalliseen B-Ykköseen, yksittäisten junioreiden edustukset liiton tapahtumissa sekä jalkapallon viitosdivisioonaa pelanneen miesten joukkueen nousu neloseen.

Viime vuoden 40 prosentin pelaajamäärän kasvu on tasaantunut, mutta suunta on edelleen ylöspäin. Yllätyksellä on tänä vuonna ennätykselliset 446 passillista pelaajaa, mikä on tehnyt Liperistä koko keskiseen ja kaakkoon ulottuvan Palloliiton itäisen alueen jalkapalloilullisimman kunnan.

Tulevana talvena liiton sarjoissa pelaa 16 futsal-joukkuetta, joka on enemmän kuin koskaan ennen. Lisäksi runsas joukko pienimpien joukkueita pelaa talvella maakunnallista karuselli-sarjaa.

Päättäjäisissä vieraillut Palloliiton seurakehityspäällikkö Jaakko Pulkkinen paljasti seuraväelle, että Olympiakomitea on valinnut Yllätyksen vuoden 2022 alueelliseksi Tähtiseuraksi.

Seuran pelaajien kiertopalkinnoilla muistettiin Rasmus Karjalaista (Reinon malja), Topi Mustosta, Veera Timoskaista ja Ella Tanskasta.

Futisperheenä kiiteltiin Parkkisia, Svetaa, Kimmoa, Annikaa ja Sofiaa. Perheenäidin tapaa viikoittain Paloaukean kentän kahviosta ja perheenisä on ahkera nikkaroija kentällä. Tytöt ovat kuluvan vuoden Suomen mestareita, Annika aktiivinen maalivahti ja Sofia on kantanut syksyllä vastuuta UEFA Playmakers -ryhmän saduttamisesta.

Annika Parkkinen saikin myös vuoden tyttömaalivahtipystin. Poikien vastaava ojennettiin Noa Korhoselle.

Seuran yli kahtakymmentä pelinohjaajaa, nuorta valmentajaa ja kesätyöntekijää kiiteltiin tilaisuudessa muistamisin.

Kaikki sadat alle 12-vuotiaat saivat ahkeroinnistaan tsemppimitalit. Vanhemmille junioreille jaettiin iso joukko erilaisia sarjamitaleja. Aikuisten toimijamuistamiset jaetaan joulun alla eri tilaisuudessa.

Kilpaikäisten joukkuepalkinnot:

Tytöt 2010-11: Pinja Rautiainen, Eevi Kettunen Mette Kettunen.

Pojat 2010: Verneri Tirkkonen, Ate Jokinen, Pyry Partanen.

Pojat 2009: Martti Vihavainen, Eemil Tuovinen, Severi Jonninen.

Pojat 2008: Lenni Tanskanen, Samu Juvonen, Niko Reijonen.

Pojat 2007: Petja Tanskanen, Topi Mustonen, Ukko Martikainen.

B/C-ikäiset tytöt: ei palkintoja kiertopalkintojen ohella.

B-pojat: Tatu Rantala, Niklas Hyvärinen, Jiri Kettunen.

Miehet: Tino Lemmetyinen, Viljami Lehto, Antti-Jussi Martikainen.

Kuvia päivittyy tähän myöhemmin. Mittava galleria ja striimaus nähtävissä facebookissa.