Maakuntapäivän tapahtumassa satoja perheitä - Lue Maakuntaliiton Anna Vauhkosen tervehdys

26.8.2023

Paloaukea - Pohjois-Karjalan liikuntakylä -tapahtuma järjestettiin Maakuntaliiton tuella lauantaina 26.8., jolloin vietetään omaa maakuntapäiväämme. Sadat perheet viettivät kentällä liikunnallista päivää Yllätyksen ja muiden kutsuttujen toimijoiden rasteja kieräen ja samalla bingoa pelaten. 

Tapahtuman etkot järjestettiin perjantaina, jolloin kentällä pelattiin iso tukku vanhemmat ja perheenjäsenet vastaan junnut otteluita. Sekä perjantaina että lauantaina saimme nauttia freestyle-jalkapalloilijan Alexander Wessbergin temppuopetuksesta. Oman säväyksensä toi juontaja Lassi Hurskaisen hypähtäminen maalivahdiksi.

Lue alta maakuntaliiton Anna Vauhkosen tervehdys. Yllätyksen johtokunnassakin aikanaan vaikuttanut heinäveteläinen Anna palasi Paloaukealle nauttimaan liikunnan ilosta. Jutun alla myös kuvia perjantailta ja lauantailta, lisää kuvia somessa.

Yllätys kiittää tapahtumaa järjestäneitä vapaaehtoisia ja yhteistyökumppaneita: Viinijärven Urheilijat, Liperin Taimi Suunnistus ry, Liperin kunta sekä Kuntokeskus Energy, Heinosen Leipomo, K-Market Ylämylly, Ropee Oy  ja Kotiseutu-uutiset sekä tietysti tapahtuman mahdollistanut Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto.


"On ilo tuoda Pohjois-Karjalan maakuntaliiton tervehdys nimenomaan tälle urheilun monitoimikentälle. Jalkapallon parissa on täällä itsekin tullut aikaa vietettyä ja seurattua monia YLYN pelejä.

Haluan kiittää liiton ja omasta puolestani kaikkia liikuntajärjestöjä niin täällä paikan pääll kuin koko Liperin ja maakunnan alueella. Kaiken yhteiskunnan hyvinvoinnin perusta on liike ja liikkuminen. Ja etenkin lasken ja nuorten liikkumisen mahdollistajana teillä kaikilla eri lajien seuroilla ja vapaaehtoisilla on suuri vaikutus koko yhteiskuntamme hyvinvointiin. Lasten oppiessa liikkumisen riemu jo alakoulussa ja jo sitä ennen, takaa terveemmän lapsuuden ja nuoruuden. On ollut ikävää huomata, kuinka moni teini-iän kynnyksellä jättäytyy pois liikunnan ja urheilun parista. Näitä nuoria on teillä seuroissa varmasti useita ja toivonkin teille keinoja ha halua pitää kaikki mukana. Kenenkään ei ole hyvä jäädä yksin.

YLY liikuttaa satoja lapsia säännöllistesti ja heistä suurimmalle osalle liikunnasta tulee elämäntapa. Osalle näistä lapsista ja nuorista avautuu polku huippu-urheiluun, mutta se on vain hyvän tekemisen mukava sivutuote. Se on myös osoitus valmentajien ja koko joukkueen sitoutumisesta yhdessä tekemiseen ja tavoitteiden saavuttamiseen. On tärkeää, että kaikki urheilu ei vain tähtää huipulle, vaan mahdollisuus löytyy myös rentoon harrastamiseen.

Kunnan, maakunnan ja valtion tuet ja päätökset saattavat kuntoon kentät ja tarvittavat puitteet harrastamiselle, mutta jos on vapaaehtoisia, juuri niitä henkilöitä, jotka mahdollistavat sen kaiken muun, ei olisi myöskää kasvavaa ja elinvoimaista seuraa. Joten hatunnoston ja kunnioitus kaikille niille lukemattomille vapaaehtoisille toimijoille, vanhemmille ja isovanhemmille, jotka haluavat paremman tulevaisuuden meidän lapsillemme. Te olette urheiluseurojen sydän.

Maakuntapäivän teema on tänä vuonna liikunta. Maakuntaliiton tavoitteena on parantaa pohjoiskarjalaisten hyvinvointia ikään katsomatta ja siinä työssä tarvitsemme eri kokoisten seurojen apua. Liitto tukee erilaista liikuntaa, kulttuuria ja urheilua vuosittain reilulla 30 000 eurolla. Lisäksi liitto on mukana isoissa kansainvälisissä urheilutapahtumissa kuten viime vuoden Kontiolahden ampumahiihdon maailmancupissa.

Toivotan teille kaikille iloista maakuntapäivää ja liikutaan jokainen omien kykyjemme ja mahdollisuuksiemme mukaan ympäri vuoden. Ja muistetaan ennen kaikkea, liike on lääke.

Hyvää maakuntapäivää!

Anna Vauhkonen

Maakuntavaltuuston 1. varapuheenjohtaja"

Anna Vauhkonen (vas.) tutustui kunnan liikuntanoppaa Paloaukean tapahtumassa.