Ministeri Annika Saarikon puhe Yllätyksen seuraväelle

7.10.2020

Saimme juhlavuoden kauden päätöstilaisuuteen tervehdyksen valtioneuvostosta.

 

 

Ylämyllyn Yllätyksen 75-vuotistilaisuus 

Hyvä juhliva seuraväki! 

Onnitteluni juhlivalle Ylämyllyn Yllätykselle. Olen iloinen siitä, että teillä on mahdollisuus juhlistaa seuran 75-vuotiasta taivalta pelaamalla ulkona, toistenne seurasta ja liikunnan riemusta nauttien. Juhlallisuuksien, palkitsemisten ja muistamisten suorittaminen seuran toiminnan areenalla, eli jalkapallokentällä, on hauska ja 

aikaan sopiva idea! 

Seuranne on aktiivinen lasten ja nuorten liikuttaja ja kasvattaja. Samalla, kun innostatte lapsia jalkapallon ja futsalin pariin, kasvaa seurassanne myös yhteistyön, vastuunkannon ja toisten auttamisen siemenet. Harrastaminen antaa lapselle ja nuorelle paljon muutakin kuin muutaman tuntia liikuntaa päivässä. 

Joukkuelajeissa mahdollisuus pelaamisen ja liikunnan ilon rinnalla edistää monia yhteiskunnassa tarvittavia 

elämäntaitoja. 

Lapsena aloitettu liikuntaharrastus kantaa pitkälle ja luo pohjaa liikunnalliselle elämäntavalle. Mitä varhaisemmassa vaiheessa liikkumisen kipinän saa, sitä varmemmin liikkuu myös aikuisiällä. Ilman 

vapaaehtoisia ohjaajia, valmentajia ja seuran hallinnosta vastaavia puurtajia, meillä ei olisi vahvaa kansalaistoimintaa, suomalaisen liikunnan ja kilpaurheilun kivijalkaa. 

Tänään on juhlan aika – ilon päivä. Kiitos Ylämyllyn Yllätyksen aktiivisille aikuisille ja kaikille 

vapaaehtoistoimijoille, jotka mahdollistatte lapsille ja nuorille upean harrastuksen. Teette arvokasta työtä. Uskon, että saatte itse parhaan kiitoksenne lasten ja nuorten ilosta, jota treeneissä ja otteluissa saatte todistaa. 

Toivon teille mitä parhainta juhlailtaa ja lämpimät onnittelut vielä kerran. Menestystä myös tuleviin vuosiin. 

Annika Saarikko 

Tiede- ja kulttuuriministeri