Syyskokous linjasi tulevaa vuotta - Joukkueille uusia palveluja

23.12.2021

Ylämyllyn Yllätyksen syyskokous pidettiin joulukuun aluksi. Kokous hyväksyi tulevalle vuodelle toimintasuunnitelman ja talousarvion.

Suunnitelmat sisältävät paljon vuonna 2021 seuran toimintaan mukaan tulleita uusia asioita, muun muassa osa-aikaisen junioripäällikön ja seuravalmentajan työn jatkumisen. Yllätys on saanut OKM:ltä muun muassa junioripäällikön palkkaan hankerahoitusta 24 500 euroa ja ensi keväänä toivomme saavamme toisen vuoden rahoituksen. Seuravalmentaja taas vetää kouluissa harrastamisen Suomen mallin kerhoja, joiden rahoitus tulee valtiolta kunnan kautta.

Yllätys on mukana Palloliiton laatujärjestelmässä, jonka myötä kehityskohteinamme ovat  valmentajien koulutukset, maalivahtivalmennuksen kehittäminen sekä tulevien vuosien strategian luominen. Valmentajien koulutukset maksamme täysimääräisesti, sillä jokaisella lapsella on oikeus osaavaan ja koulutettuun valmentajaan.

Olemme mukana myös Palloliiton Huuhkaja- ja Helmaripolulla, seuravalmennuksessa ja Ketterän kehittämisen -pajatoiminnassa. Nämä tähtäävät muun muassa lahjakkaiden pelaajien kehittymiseen, pelaajamäärän kehittämiseen (kaikille mahdollisuus harrastaa omalla tasollaan) sekä aikuisten kuntofutiksen kehittämiseen.

Joukkueiden tukeminen vahvistuu

Haluamme vakiinnuttaa vuonna 2021 aloittamamme joukkueiden entistä vahvemman tukemisen. Johtokunta on mm. linjannut, että seura maksaa joukkueiden Palloliiton jalkapallon ja futsalin sarjamaksut (+pienimpien maakunnallisten kortteliliigojen kulut) kokonaisuudessaan. Tuomari- ja pelinohjaajakuluista seura maksaa valtaosan, minkä toivotaan rohkaisevan pelaamiseen ja seuran nuorten pelinohjaajien työllistämiseen. Yksi seuran ylpeys onkin nuorten työllistämisen laajuus ja laatu. Vuonna 2022 seura tukee valmentajien ja muiden taustahenkilöiden vaatettamista entistä suuremmalla panoksella, sillä haluamme jokaisen nimetyn vapaaehtoisemme kantavan ylpeänä Yllätyksen logoa rinnassaan. Entiseen tapaan pelaajien seuramaksuun kuuluvat lukuisat palvelut ensiaputarvikkeista tilitoimistopalveluihin ja valmennuspäällikön tuesta yhteisiin urheiluvarusteisiin (mm. talvella 2021-22 uudet futsal-pallot).

Aivan upouusi seuran kaikille yli 10-vuotiaiden joukkueille ostama sekä myös alle 10-vuotiaita hyödyttävä palvelu on TE3-ohjelma. Se antaa valmentajille valmiiksi suunnitellut ammattimaiset liikkuvuuden ja suorituskyvyn parantamiseen tähtäävät viikottaiset ohjelmat, jotka nostavat toimintamme laatua. Lisäksi pääsemme mittaamaan huippu-urheilun teknologiaa hyödyntävänä älykepin avulla liikkuvuuden kehittymistä. Kokonaisuuteen kuuluu niin valmentajien kuin vanhempienkin kouluttaminen.

Yllätyksen seuramaksu on ollut jo vuosia 20 euroa per pelaaja per kuukausi. Jotta voimme tukea joukkueita kohti entistä laadukkaampaa toimintaa kohti, syyskokous teki seuramaksuun kahden euron korotuksen. Joukkueiden budjeteissa muutosta ei juuri huomaa, koska seura maksaa ensi vuonna entistä isomman osan aiempina vuosina joukkueille kuuluneista kustannuksista.

Vuosikokouksessa ei tehty henkilövalintoja

Vuosi sitten johtokuntaan valittiin kahden vuoden (2021-22) kaudelle puheenjohtajaksi Jutta Kurki ja uusina jäseninä Päivi Tirkkonen, Jani Salomaa, Risto-Matti Simontaival, Satu Skantz ja Teemu Kettunen. Kaksi konkaria Toni Mönkkönen ja Anna Vauhkonen jäivät nyt eläkkeelle johtokunnasta, mutta heidän tilalleen ei valittu vielä uusia jäseniä. Johtokuntaan on tarkoitus täydentää kevätkokouksessa 2022. Jos tunnet palavaa intoa tulla kehittämään seuran toimintaa, ole yhteydessä puheenjohtajaan.

On aika kiittää jokaista pelaajaa, perhettä sekä seuratoimijaa aivan huikeasta ennätysvuodesta 2021. Pelaajamäärämme kasvoi +40 %, työllistimme junioripäällikön ja seuravalmentajan sekä teimme muita mahtavia päänavauksia. Jarrua ei ole syytä painaa, sillä meillä on edelleen mahdollisuus kehittää ja laajentaa toimintaamme. Täyttä höyryä siis kohti vuotta 2022!

Mutta ensin lomaillaan joulupöydän äärellä 🎄