Torstaina liigavieraita Paloaukealle! Suomen Cupissa Naisten edustus haastaa liigan JyPK:n torstaina 9.5 klo 17

8.5.2024

Suomen cup tarjoaa joka vuosi mielenkiintoisia ottelupareja, sillä cupin formaattiin kuuluu se, että otteluiden voittajat jatkavat turnausta, ja häviäjät putoavat pois. Kun otteluparien voittajat ovat tiedossa, voittajista arvotaan uudet otteluparit. Viikko sitten toimitetussa Suomen Cupin arvonnassa arvottiin miesten Cupin 4.kierros ja naisten Cupin 3. kierros. Tällä kertaa arpa heitti Yllätyksen Kolmosessa pelaavan Naisten edustusjoukkueen ottelupariin Kansallisessa liigassa pelaavan Jyväskylän Pallokerhon vastustajaksi. Näin Yllätys saa naisten cupissa toista vuotta peräkkäin liigavieraita Paloaukean tekonurmelle, sillä viime vuonna Yllätys kohtasi liigassa pelanneen ONS:n (Oulu), jolle se hävisi maalein 5-1. Tuossa ottelussa nuori Ylyn joukkue antoi aluksi shokkihoitoa Oululaisille, johtaen ottelua jonkin aikaa 1-0 Sofia Parkkisen rankkarimaalilla. Lopulta liigajoukkueen rutiini oli kuitenkin liikaa urhoollisesti taistelleelle Yllätykselle.

Yllätyksen joukkue koostuu pitkälti B-juniori-ikäisistä, tai juuri B-junioreista "yli-ikäisiksi" menneistä pelaajista. Viime vuonna joukkue oli viimeiseen saakka mukana nousukamppailussa Kakkoseen, mutta muutama loppukauden tappio romutti tuon tavoitteen. Tänä vuonna tavoite on jälleen olla Kolmosen kärjessä, josta vain yksi joukkue saa palkinnoksi sarjanousun. Yllätyksen naisten joukkue ei ole vielä ehtinyt aloittaa sarjakauttaa, mutta B-tyttöjen Ykkösessä Yly on ehtinyt pelata jo 7 ottelua saldolla 4 voittoa, ja 3 tappiota. Yllätyksestä eniten maaleja ovat tehneet 12 maalia tehnyt Pinja Kurki, 11:sta maaliin yltänyt Bea Tanskanen, sekä 9 maalin Sofia Parkkinen.

Vierasjoukkue JyPK on aloittanut Naisten Kansallisen liigan 1 voitolla ja 3 tappiolla. Kahdessa viimeisessä ottelussaan se on kärsinyt niukat 1-0 tappiot FC Hongalle, sekä PK-35:lle. JyPK:n paras maalintekijä on monelle Yllätyksen pelaajalle Liiga Pohjoisesta tuttu 2007 syntynyt Anike Wusu, joka on "pelaajalegenda" Babatunde Wusun jälkikasvua. Wusu on pystynyt osumaan liigassa 2 kertaa. Muita tunnettuja pelaajia joukkueessa on mm. Joensuulaislähtöinen Neelia Pitko (2006), sekä Naisten U23-maajoukkueen laitapuolustaja Nelli Husu ja maalivahti Nanna Leivonen.

Torstaina siis koko seuraväki paikalle kannustamaan ja seuraamaan, kun Ylyn Naisten edustus pyrkii jättiläisen kaatoon toista vuotta putkeen.


Torstaina kannatta tulla paikan päälle vaikka koko päiväksi, sillä kentällä on paljon otteluita, ennen illan "pääottelua"


Ottelut Paloaukealla torstaina 9.5

klo 10.30 T12 kakkonen Yllätys - KuPS

klo 12 starttaa P11 kakkosen turnaus, jossa mukana Yllätyksen kaksi joukkuetta, sekä PK-37 kaksi joukkuetta. Ottelut alkavat klo 12 ja 13

klo 14 P15 Kakkonen Yllätys - LaPa


Suomen Cupin ottelu Yllätys - JyPK alkaa torstaina 9.5 klo 17.00 Paloaukean tekonurmella.


Otteluun on vapaa sisäänpääsy ja kahvio palvelee!