Seuratiedote 2.4.2017

2.4.2017

Mennyt talvi on ollut vauhdikas, alkava kausi toivottavasti vielä vauhdikkaampi!

Siinä missä lumi on peittänyt kenttää ja pelaajamme ovat ahtautuneet saleihin, olemme ohjausryhmän kanssa paiskineet töitä hallihankkeen hyväksi. Suunnitelmana on rakentaa noin puolikkaan täysmittaisen kentän kokoinen teräsrakenteinen halli Jyrin kampusalueelle. Hankkeesta kerrotaan kevätkokouksessa toukokuussa. Jäsenmaksut kerätään huhtikuussa - ilmoita jojollesi, jos haluat liittää koko perheen jäseneksi (perhejäsenyys 35 euroa, yksilöjäsenyys 20 euroa).

Talvikausi alkaa olla takana - monet joukkueista ovatkin jo siirtyneet ulos harjoittelmaan. Vakituiset harjoitusvuorot sekä pelit ja muut tapahtumat näkyvät Yllätyksen verkkosivujen etusivulla google-kalenterissa ja vuorotaulukossa.

Kesäkauden alkaessa on hyvä julistaa myös uusia joukkueita aloittaneiksi. Vuosina 2010 ja 2011 syntyneet pojat ovat siirtyneet pallokerhoilusta joukkuetoimintaan. Seurassa jo vuosia sitten pelannut ja valmentanut Riikka Kontturi tekee paluun joukkuevalmentajaksi ja siirtyy pallokerhon ohjaajan pestistä uuteen joukkueeseen muiden uudempien taustahenkilöiden kanssa.
Nuorimmat vuonna 2008 ja myöhemmin syntyneet tytöt ovat harjoitelleet oman ryhmänään jo läpi talven ja joukkueen toimihenkilöitä valitaan parhaillaan.

Uudet nappulat valtaavat kentän huhtikuussa, kun John Deere -jalkapallokoulu alkaa. Perinteisesti jaliskoulu on johdatellut palloilun maailmaan noin 90 lasta, jokohan tänä vuonna täysi sata menee rikki.

Pyry Piitulainen, Aleksi Martikainen, Panu Tuomela, Tomi Kallinen ja niin edelleen. Varttuneemmat pelurit on saatu innostumaan Yllätyksen valkoisiin paitoihin palaamisesta joten tulevalla kaudella meillä pelaa myös miesten joukkue. Jo lähes 30 pääosin nuorta miestä on liittynyt edustusjoukkueen harjoitusrinkiin. Joukkuetta johtaa parin vuoden Yllätys-tauon pitänyt Marko Piitulainen. Toivottavasti kaikki juniorimme käyvät kesän mittaan ainakin kerran kannustamassa edustusjoukkuetta.

Uusi yhteistyökumppanimme on Stadium ja Nike. Seuran uuden varustesopimuksen myötä siirrymme pikku hiljaa käyttämään Stadiumilta hankittuja asusteita, laukkuja ja muita varusteita. Seurakuvasto ja ohjeet tuotteiden tilaamiseen löytyvät verkkosivuiltamme. Liitäthän oman Stadium-korttisi tukemaan Yllätystä (Stadiumin omat sivut), kartutat omien bonustesi lisäksi näin myös seuran bonussaldoa.

Seuralle on hankittu videokamera, jolla on tarkoitus kuvata kaikkien joukkueiden pelejä erityisesti opetustarkoituksessa. Kameran käytöstä, live-lähetyksistä jne. järjestetään koulutus ennen sarjapelien alkua. Joukkueiden videot ovat kaikille nähtävillä, linkki kanavalle löytyy Yllätyksen etusivulta.

Tulevia tapahtumia:
- Keskiviikkona 19.4.2017 E-valmentajakoulutus Jyrissä, tervetuloa kaikki lasten ja palloilun parissa pyörivät!
- Lauantaina 22.4. pelataan Puolen Suomen Liiga -turnaus Paloaukean kentällä. D13-tyttöjen vastustajaksi saapuu muun muassa ONS Oulusta, tule kannustamaan tytöt voittoon! Eri joukkueiden kotipelit ja -turnaukset Yllätyksen etusivulla.
- John Deere -jalkapallokoulu alkaa 25.4. Ilmoittaudu Yllätyksen nettisivuilla. Lopputurnaus alustavasti la 20.5.
- Miesten viitosen ensimmäinen ottelu lauantaina 6.5. klo 17.00 vastassa KiU. Suomen Regions’ Cupissa miehet eteni kolmannelle kierrokselle, seuraava ottelu ei vielä tiedossa.
- Kevätkokous toukokuussa, tule kuuntelemaan halliasiaa.
- Kevään alueelliset taitokilpailut Yllätyksen ja FC Hertan järjestäminä toukokuun lopulla Joensuussa.
- Toukokuussa järjestetään Hippo-turnaus Liperin koululaisille Yllätyksen ja Osuuspankin yhteistyönä.
- Joensuun seudun Kortteliliiga, ensimmäinen turnaus keväällä tuo Paloaukealle n. 50 joukkuetta eli 500-700 pelaajaa.
- Yllätyksen järjestämä maalivahtileiri keskikesällä, seuraa ilmoittelua.
- 1.-3.8.2017 Yllätyksen ja Orsa Sportin järjestämä potkutekniikkaleiri Eeva-Maria Saaren johdolla Paloaukean kentällä. Kysy koodi ilmoittautumiseen jojoltasi tai jutta.kurki@gmail.com ja tsekkaa video viime vuodelta Yllätyksen etusivulta.

Loppusyksyn 2016 ja talven saavutuksia ja tapahtumia:
- Seuran yhdeksän junioria matkasi lokakuussa Italiaan testileirille vieraillen Hellas Veronan harjoituksissa. Reissun tarinoita nettisivuilla.
- Venla Mäkiranta voitti SM-kultaa taitokilpailuissa D12-sarjassa. Itä-Suomen mestaruuskilpailuissa olimme piirin menestynein seura voittaen sarjat P08, P07, T07, T04 ja P04.
- Seuran taustahenkilöiden kauden päätöstilaisuudessa palkittiin runsaasti ahkeria vapaaehtoisia. Vuoden valmentaja palkittiin P05-joukkueen Risto Karjalainen. Sisupisara-pystin sai lähes vuosikymmenen 02-poikia valmentanut Juha Jalovaara. Vuoden teko -pallo ojennettiin 2004 syntyneiden tyttöjen joukkueelle, Dana cupin hopeamitalisteille.
- Jutta Kurki valittiin Palloliiton alueelliseen Viestintä ja vaikuttaminen johtoryhmään.
- Yllätys ja puheenjohtaja Arto Mononen palkittiin Liperin kunnan vuoden liikuttajana alkuvuoden Sporttigaalassa.
- Vuonna 2004 syntyneiden tyttöjen joukkueelle ojennettiin tammikuussa Liperin kunnan vuoden teko -palkinto Tanskan Dana cupin matkasta ja menestyksestä. Kesällä 2017 tytöt tähtäävät Ruotsiin, Göteborgin Gothia cupiin.
- Vanhimmat juniorimme, 2002 syntyneet pojat, jatkavat uraansa Jipossa. 2004 syntyneiden tyttöjen joukkue taas kasvoi talvella FC Hertan tyttöjen siirryttyä Yllätykseen.
- Joukkueet ovat matkustelleet talven mittaan eri puolille Suomea hallipeleihin. Pojat ovat käyneet mm. Lappeenrannassa ja Kajaanissa, tytöt Kuopiossa ja Mikkelissä.

Aurinkoista palloilukesää!

Liitteet