Kevään superviikko Paloaukean jalkapallokentällä

14.5.2018

Paloaukean futiskenttä täyttyy viikon aikana sadoista, jopa tuhansista pelureista.

Tiistaina ja keskiiviikkona kentän valtaavat alakoululaiset eri puolilta Liperiä. Ylämyllyn Yllätyksen järjestämä leikkimielinen Hippo-futistapahtuma tuo kentälle 24 joukkuetta, jotka koostuvat aina yhdestä luokasta tai kyläkoulun yhdysluokasta.

Torstai-iltana Jyrissä korkataan Joensuun seudun Kortteliliiga-kausi. Ohjelmassa on noin 50 ottelua eri seurojen noin 500-700 pienen palloilijan kirmatessa kentällä. Sadat kummit ja mummit ovat hurraamassa kentän laidalla, kun moni poika ja tyttö pelaa elämänsä ensimmäisen "oikean ottelun". Yllätyksen isännöimä tapahtuma on mukana Palloliiton Kannusta mua -kampanjassa, jonka tarkoitus on luoda kentälle erityisen positiivista ilmapiiriä.

Superviikko alkoi jo äitienpäiväviikonloppuna, kun kentän valtasivat jalkapallokoululaiset päätösturnauksen nimissä. Lauantai jatkui Yllätyksen miesten joukkueen Viitosen ensimmäisellä ottelulla.

– Toki viikon aikana sadat juniorit harjoittelevat kentällä normaaliin tapaan, joten tekonurmen käyttäjämäärä nousee tällä viikolla tuhansiin, Ylämyllyn Yllätyksen puheenjohtaja Arto Mononen laskee.