Hallihanke kaatunut

28.3.2019

Ylämyllyn Yllätys ei rakenna jalkapallohallia.

Seuran johtokunta on joutunut toteamaan sen tiistain kokouksessaan. Vuosien aikana olemme kääntäneet kaikki kivet ja tutkineet lukuisat vaihtoehdot talviolosuhteidemme parantamiseksi aina teollisuushallien vuokraamisesta oman jalkapallohallin rakentamiseksi.

Tunnemme tällä hetkellä suurta pettymystä. Seuraväen kanssa puoli vuosikymmentä sitten yhdessä aloitettu hanke on kaatunut. Vuosien aikana lukuisat perheet ovat tehneet valtavasti töitä tulevien sukupolvien jalkapalloharrastuksen hyväksi. Suuri kiitos teille! Kaikki hankkeelle kerätyt varat palautetaan lahjoittajille lyhentämättöminä.

Esittelimme maaliskuun alussa hallihankkeen aikajanaa seuraväelle. Rakentaminen siirtyi vuodelta 2018 seurasta riippumattomista syistä, joita olivat muun muassa erillinen yllättäen vaadittu paloturvallisuusselvitys.Vuoden aikana hallin hinta ja käyttötalouden menoarvio nousivat merkittävästi. Maaliskuun lopussa 2019 seuran johtokunta joutui toteamaan, ettei menojen kasvua pystytä kuromaan varainkeruulla umpeen. Toisaalta rahoituslaitosten riski kohosi kustannusten nousun myötä kestämättömälle tasolle.


Tämä pahan takaiskun jälkeen seuran toiminta jatkuu normaalisti. Hyvä ja valtaosin vapaaehtoistyöhön nojaava seuratoimintamme on pystynyt tuottamaan maakunnan, Itäisen Suomen ja jopa koko Suomen ikäluokkansa menestyksekkäimpiä joukkueita ja yksilöitä. Laadukkaalla kasvatus- ja valmennustyöllä sekä yhteistoiminnalla muun muassa Hertan ja Jippo-Junioreiden kanssa Yllätyksestä löytyy jatkossakin erilaisia pelaajapolkuja niin liikunnan harrastajille kuin tavoitteellisille kilpaurheilijoile.

Onneksi harmittava uutinen ajoittuu aurinkoiseen kevääseen. Vihreä tekonurmi odottaa jo teitä junnut!

Järjestämme hallihankkeen jälkipuinti- ja keskustelutilaisuuden seuran jäsenille kevätkokouksen yhteydessä.  Tilaisuudessa  käydään läpi hallihankkeen vaiheet, ideat ja takaiskut. Lisäksi esittelemme viimeisimmän kyselyn tulokset. Kyselyn perusteella perheillä on paljon ideoita ja toisaalta pohdintoja, joista haastamme teidät keskustelemaan. Tarjolla on kahvia ja pullaa.

Johtokunta