Uudelle vuosikymmenelle kera Keman

1.10.2019


Yksi aikakausi päättyy – toinen alkaa

Ylämyllyn Yllätyksen uutena valmennuspäällikkönä aloittaa vuoden 2020 alussa Markus Ihalainen, Kema-lempinimelläkin tunnettu 33-vuotias joensuulaislähtöinen jalkapallo-osaaja. Ihalainen työskentelee tällä hetkellä IF Gnistanissa, mutta on muuttamassa Joensuuhun loppuvuodesta.

– Näen, että Yllätyksessä on potentiaalia. Tulevaisuudessa haluaisin meidän toimintamme olevan alueen laadukkainta ja suunnitelmallisinta, Ihalainen kuvailee innostustaan.
Yllätyksen johtokunta on saanut kuulla Kemasta runsaasti kehuja.
– Kuulemamme hehkutuksen perusteella tiedämme hänen tuovan seuraan uutta virtaa, Yllätyksen puheenjohtaja Arto Mononen iloitsee.Kema on työskennellyt viimeisen viiden vuoden ajan ensin savonlinnalaisessa STPS:ssä ja viimeisimpänä helsinkiläisessä Gnistanissa niin junnujen kuin valmentajienkin kanssa. Työnkuvaan on kuulunut kaikenlaista valmentamisesta paperitöihin. STPS:ssä idearikkaan Keman on kerrottu vieneen seuraa paljon eteenpäin aktiivisella ja oma-aloitteisella otteella. Gnistanissa hänen kuvaillaan olleen positiivisella tavalla jämäkkä valmentaja.
– Sydän jalkapallossa, hän oli koko ajan kentällä, STPS:n toimijat kertovat.
– Hän huomioi niin pelaajat kuin perheetkin. Kema on hyvä organisoimaan, mutta myös työskentelemään tiimin jäsenenä, Gnistanilta viestitetään.

Vuosikymmenen alussa Kema huiski niin Jipon, LehPan kuin Riverballin valmentajana. Joku ylyläinen saattaa muistaa hänet Fortum Tutorina kesältä 2014.
 

Ihalainen on kouluttautunut pitkälle, sillä hänellä on UEFA A -valmentajatutkinto viittä vaille valmiina. Edellisissä seuroissa Ihalainen on järjestänyt säännöllisesti valmentajien koulutuksia. Yllätyksen seuraseminaarissa toivottua tukea uusille valmentajille onkin luvassa jatkossa entistä enemmän.


Kemalle koulu- ja päiväkotiyhteistyö on tuttua, joten pelaajarekrytointiin saamme myös toivottua lisävoimaa. Seuraseminaarissa väläytelty harrastajamäärän nosto reilusta 300:sta aina 500 passilliseen pelaajaan on siis mahdollista.

Jyvä hyvillä mielin huilaamaan

Yllätyksen valmennuspäällikkönä vuodesta 2014 työskennellyt Jyvä, Jari Hyvärinen, jättää työnsä hyvällä mielin uudelle tekijälle vuoden 2019 päättyessä. Hän kiittää yhteisistä vuosista erityisesti taustatoimijoita.
– Minulla on vain hyvää sanottava seurasta ja sen toimijoista. Parasta on ollut työskenteleminen huippu tyyppien kanssa.
– Työvuosieni aikana Yllätyksen valmentajien osaaminen on parantunut, mikä näkyy niin kilpajoukkueiden kuin yksilöidenkin kehityksessä.

Seura on paljosta kiitollinen Jyvälle mitä tulee erityisesti kilpailulliseen toimintaan. Palloliiton linjausten mukaisesti seurassa on tehty viime vuosina entistä enemmän töitä yksilöiden kehityksen eteen. Se on näkynyt muun muassa taitokilpailujen SM-menestyksenä sekä seuran järjestäminä talenttileireinä ulkomailla.

– Seura on voinut tukea paremmin tavoitteellisia urheilijanalkuja esimerkiksi taitoharjoittelun ja extra-treenien kautta, seuran puheenjohtaja Arto Mononen kiittää Jyvää.

Valmennustöistä ainakin toistaiseksi huilille lähtevä Jyvä näkee Yllätyksen tärkeäksi kasvattajaseuraksi Joensuun alueella.
– Myös harrastusryhmillä, nuorilla valmentajilla ja tuomareilla on tärkeä rooli seurassa, Jyvä muistuttaa erilaisista pelaajapoluista.